Hoppa till sidans innehåll

SM i konståkning

11 JAN 2017 16:57
Den 14-17 december så tävlade Erik ungdoms SM i Malmö, här kan ni läsa hur han upplevde att vara med på ett mästerskap.
  • Skapad: 11 JAN 2017 16:57

Att få vara med i SM var en fantastisk upplevelse som jag inte hade förväntat mig, jag har aldrig haft sådana här förutsättningar tidigare men som nu kom till. Mitt mål med säsongen var att kanske klara basic 4, men jag klarade både basic 4 och fri 4 i september. Det var ett stort steg i min karriär och det fick mig att bli mer intresserad och jag kände att jag var kapabel att göra saker som inte trott tidigare.

Efter det började jag tävla i klassen ungdom A pojkar, som jag tyckte var väldigt häftigt. Den här klassen är blandad med ungdom 15 åkare och elitserieåkare. Jag fick lära känna många andra killar som jag inte träffat förut, det var väldigt roligt att veta hur många fler konståkningskillar som det egentligen finns.

På tävlingen i Lund i november gick det väldigt bra för mig och jag fick personbästa men också en plats i elitserien och i USM. Från början var jag osäker om jag skulle gå med men efter ett tag bestämde jag mig för att tacka ja.

SM var en väldigt annorlunda tävling, den håller på i fem dagar. Vi åkte till Malmö redan på onsdagen och jag tävlade mitt korta program på torsdag kväll och friåkningen på lördag eftermiddag. Däremellan var det officiella träningar där jag tränade tillsammans med de åkare jag skulle tävla mot. Vi fick sex minuters uppvärmningstid och sedan spelades programmusiken upp i tur och ordning. Under tiden fick vi andra jobba vidare på isen och fortsätta träningen. Jossan var min coach och hon stod bredvid isen och hjälpte mig när jag tränade. De flesta av mina träningar var inne i tävlingsarenan, Malmö Arena. Det var häftigt eftersom det är en stor arena.

Vi åt mat i en stor restaurang som låg inne i själva ishallen. När vi åt middag kunde vi samtidigt titta på damernas JSM live. Alla som var med på SM, både åkare och tränare var tvungna att ha en ackriditering, en namnskylt, för att komma in i ishallen och till en del ställen på hotellet. Jag glömde ta med min en dag och då fick jag inte komma in utan fick gå tillbaka och hämta den.

Det var ganska mycket publik under tävlingen och jag var nervös inför båda åken. Men jag blev nöjd med mina resultat eftersom jag slog personbästa med ett poäng. Det gjorde mig glad. Jag är också glad för att jag kom 9:a av de tio som tävlade.

Det var också häftigt att bo på samma hotell och värma upp på samma ställe som Alexander Majorov, Joshi Helgesson och de andra svenska konståkningsstjärnorna. Alla var trevliga och hejade när man möttes. Mellan tävlingsåk, träningar, mat och vila blev det lite tid över. Då passade jag på att leta lite Pokemon och så julhandlade vi lite i det stora köpcentret Emporia.

Allt var jätteroligt och jag ångrar inte att jag åkte till SM.

// Erik

Skribent: Josefine Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 Vår Integritetspolicy

 

 

 

 Teijas skateshop

 

Bildresultat för svenska konståkningsförbundet

 

 

 

oriflame via inger bjelke

 

Postadress:
Rosenlunds Konståkningsförening - Konståkning
Sara Davidsson, Sotåsgatan 9
56140 Huskvarna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rosenlundskf@gmail.c...

Se all info