Hoppa till sidans innehåll

Mitt första Nordiska mästerskap

19 FEB 2019 09:51
Den 7-10 februari gick Nordiska mästerskapen 2019 (The Nordics) i Linköping. Erik var med och representrade Sverige för första gången. Läs om hans upplevelse här.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2019 09:51

För ungefär två år sedan så började jag tävla i klassen Ungdom A pojkar och såg upp till de duktiga åkarna jag tävlade emot. Jag kollade på när de stora killarna tävlade i Nordiska Mästerskapen och tänkte att det var en lång väg kvar (om jag ens skulle komma dit). Men dag efter dag ville jag ta mig längre och mina mål blev större. Efter mitt första SM blev motivationen starkare och jag ville utvecklas ännu mer. Allt det till idag när jag lyckades ta mig ända till Nordiska Mästerskapen, över min förväntan. 

Den här tävlingen var inte som någon annan tävling jag varit med på eftersom jag fick tävla internationellt och representera Sverige vilket jag är oerhört hedrad över. Att få tävla tillsammans med alla andra elitåkare från Norden var jätteroligt. 

Alla som var med på tävlingen bodde på samma hotell. Det var roligt med ett helt hotell med bara konståkare och tränare. 

Jag och Sandra kom dit redan på onsdagen och då började vi med träning. Vi hade också träning på förmiddagen den första tävlingsdagen.  

Jag har aldrig tävlat mot finländare förut och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig från mina konkurrenter, men jag visste att jag hade en chans på pallen om jag gjorde mitt bästa. Efter poängrekord i korta programmet så hade jag en ledning på tre och en halv poäng. Det var lite pirrigt att gå ut på isen för att åka friåkningsprogrammet. Jag visste ju att om jag åkte bra så kunde jag vinna. Friåkningsprogrammet gick inte riktigt som planerat men jag lyckades ända öka ledningen lite och vann till slut med fem poäng före tvåan. 

På prisutdelningen spelades svenska nationalsången och det var en väldigt speciell känsla. Kvällen avslutades med bankett på flygvapenmuséet tillsammans med alla åkarna och vi hade jätteroligt.

Nu är jag hemma igen och tränar på som vanligt. Jag har med mig bra erfarenheter och nu ska jag sätta nya mål. Jag skulle gärna representera Sverige igenom om jag får chansen.

Erik Pellnor

 

Erik Pellnor RKF på prispallen på Nordiska mästerskapen

Skribent: Josefine Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 Vår Integritetspolicy

 

 

 

 Teijas skateshop

 

Bildresultat för svenska konståkningsförbundet

 

 

 

oriflame via inger bjelke

 

Postadress:
Rosenlunds Konståkningsförening - Konståkning
Sara Davidsson, Sotåsgatan 9
56140 Huskvarna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rosenlundskf@gmail.c...

Se all info