Nyheter från SF

Tack till alla er vars röster hörs, som berättar och sätter ljuset på det som är viktigt. Att barn och unga ska vara trygga i sina idrottsmiljöer inom konståkningen.

Svenska Konståkningsförbundet öppnar upp möjligheten för åkare i tävlingskategorin Adv. Novice som uppnått poängkriterierna att anmäla sig till ytterligare ett antal tävlingar.

Efter den feedback som Svenska Konståkningsförbundet fick från mötet med tränarna i synkro väljer SKF att se över strategin för synkroniserad konståkning under säsongen 2019/2020 och avvakta med större förändringar.

VM i konståkning arrangeras i Stockholm i mars 2021. Ulrika Molin, tidigare VD för SES – Sponsrings & Eventsverige blir projektledare för evenemanget. VM är ett av världens största vintersportevenemang och lockar mer än 200 miljoner tv-tittare.

I helgen startar säsongens Elitserie i Luleå. I Elitserien tävlar Sveriges nationella toppskikt i juniorer och seniorer och på plats är bland andra Anita Östlund, Smilla Szalkai och Nikolaj Majorov. Alla tre åkare i Svenska Konståkningslandslaget.

Det finns några platser kvar till pojksammandraget i Katrineholm den 20-22 september. Anmälan är öppen till söndagen den 8 september. Ledare vid sammandraget är Laco Vince, Mats Mejdevi och vår Sportchef Scott Rachuk.

Svensk konståkning är stolta över alla fina föreningar som gör ett fantastiskt utvecklingsarbete. Många har arbetat med sin värdegrund. Läs om Partille KK’s arbete och de trevliga initiativ som klubben genomför tillsammans med sina medlemmar.

I mars 2021 arrangerar Svenska Konståkningsförbundet VM i konståkning i Sverige. Inför VM ska förbundet ta nästa steg inom det kommersiella arbetet och inleder ett samarbete med sponsringsbyrån Rättighetsbyrån.

I veckan är det äntligen dags för våra svenska åkare att göra entré på Junior Grand Prix-serien. På JGP i Lake Placid, USA, debuterar 16-åriga Emelie Ling (juniorer damer) och 13-åriga Casper Johansson (juniorer herrar).

Inget barn ska behöva gå till träningen med en klump i magen. I sommar lyfter vi Barnens spelregler, Riksidrottsförbundets och Bris initiativ för en tryggare barn- och ungdomsidrott. Kolla in barnens sju spelregler som gäller för alla oavsett idrott.

150 olympier och professionella kvinnliga idrottare från 20-tal länder samlas denna vecka i Albany, New York, USA för den första upplagan av The Aurora Games. Multisportfestivalen backas av idrottsprofiler som Jackie Joyner Kersee och Nancy Kerrigan.

Välkomna till pojksammandraget i Katrineholm den 20-22 september!

Tränarseminarium

(2019-08-19 15:41)
Välkomna till första delen av tränarkurs Steg 3 som går av stapeln i Katrineholm den 21-22 september.

Sara Davidsson, Tegelbruksgatan 25
55450 Jönköping